zondag 28 april 2019

Hulpmiddelen zoals penseel met reservoir

Hulpmiddelen zoals penseel met reservoir


"je krijgt geen tijd om in te dopen", "je krijgt geen tijd om je papier om te slaan".

Dat zijn verwijten die je constant hoort bij een sessie dynamisch modeltekenen. En dat klopt. Dat soort simpele elementaire zaken kost bij ultrakorte standen al snel teveel tijd. Maar dat is goed oplosbaar.
pen met penseel en inktreservoir

Laten we beginnen met het papier

Wat vaak goed werkt is kleine schetsen maken. Veel tekenaars zijn gewend om hun model direct op een A0 formaat in te schetsen en dat werkt hier gewoon niet. Heel simpel. U moet terug naar tekeningetjes van hooguit een A5 formaat. Dat is groot zat. Het gaat uiteindelijk om de studie van het model en niet om het formaat van uw tekening.

Met een dergelijk klein formaat is het mogelijk om er een groot aantal op één flink vel schetspapier te zetten. Dan is het probleem van het omslaan van het papier in elk geval teruggebracht tot één keer op een aantal tekeningen. Een andere aanpak is een schetsboekje op A5 formaat dat u speciaal houdt voor dit werk. Snel omslaan is zeker bij een schetsboekje met een grote spiraalband geen enkel probleem.

Dan het tekenmateriaal

Veel tekenaars werken graag met een vorm van inkt. Inkt in een potje en dan met pen of penseel. Inderdaad een prima techniek om een snelle schets te maken en met een mooi resultaat. Maar de inkt is op de lastigste momenten op. En dan kunt u er niets mee. Natuurlijk kunt u overstappen op vast materiaal als potloden, contékrijt, houtskool, siberisch krijt en dergelijke. Maar er zijn tegenwoordig ook handige pennen met ingebouwd inktreservoir te koop. Ze werken in de praktijk gewoon als een penseel en blijven lang goed. De inktreservoirs zijn simpel te vervangen en in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Dus wilt u toch graag met inkt werken bij dynamsich modeltekenen, dan zijn deze pennen zeker aan te raden